Päämajankuja 1, Akaa, 37830

9h+k+oh+khh+wc:t sekä ullakko
Omakotitalo
Pinta-ala: 432.00 m²
Päämajankuja 1, Akaa, 37830
Velaton myyntihinta:
495000.00 €
Tuukka Hakkarainen
040 174 3010
tuukka.hakkarainen
Jätä välittäjälle yhteydenottopyyntö
Huoneistoketju/ SHK Asuntopalvelut Oy
Rautatienkatu 11-13
33100 Tampere
03-222 0044
myynti.tampere@huoneistoketju.fi

Lisätietoja kohteesta

Hyvä wastaanottaja,

Haluaisin kutsua sinut tänne Viialaan historiallisiin maisemiin nauttimaan kartanotunnelmasta. Täällä voit toteuttaa unelmasi omasta paratiisista kesällä tahi talvella. Kutsuni on asuntonäyttöön, sillä kartano etsii uutta frouvaa ja herraa.

Uniikki ja historiallinen Päämaja vie aikamatkalle 1800-luvulle. Kartano sijaitsee Viialan keskustan kupeessa ja on näytellyt merkittävää roolia paikallishistoriassa. Pihaa koristavat upeat jalopuut ja istutukset. Jos seinillä olisi korvat, olisivat ne kuulleet historiallisesti tärkeitä tarinoita vuosilta, jolloin kartano palveli mm. lasi- ja vaneritehtaan päämajana. Seinät olisivat kuulleet Akaan höyrysahan ja Arvin linnan ajasta. Upea kartano luokitellaan kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi rakennukseksi. Kyseessä ei silti ole suojelukohde.

Ihastuttavassa kokonaisuudessa on lapsille oma kaksikerroksinen leikkihuone, leikkikenttä turvasorineen, trampoliini sekä aikuisille kasvimaa, suuri tontti omenapuineen ja marjapensaineen sekä koko perheen ajanviettoon saunaosasto ja palju. Talossa on hyvin tilaa tehdä etätöitä sekä mahdollista tehdä vaikka isompikin työhuone.

Menneiden vuosien aikana kartano on kokenut mittavat remontit tyylilleen sopivalla arvokkaalla tavalla. Talon sisäpuoli on todella upeasti remontoitu mm. oman aikakautensa tapetteja käyttäen ja remontoimalla alkuperäisiä pintoja näkyviin. Massiiviset graniittiperustukset, hirsirunko ja upeat ikkunat luovat tästä talosta erityisen.

Asuinalaa kartanossa on jopa 432 m2 ja se tarjoaa monimuotoisia avaria tiloja. Makuuhuoneiksi sopivia huoneita on valmiiksi viisi kappaletta. Talon viehättävimpiä puolia ovat historiaa huokuvat yksityiskohdat, joihin rakastuu päivä päivältä enemmän.

Nykypäivän tarpeita vastaava suuri ja remontoitu keittiö on kartanon sydän. Kodinhoitohuone on keittiön vieressä, joten arjen pyörittäminen ilman piikaa on vaivatonta. Kolme suurta juhlasalia ovat kartanon varmasti näyttävimmät paikat, joissa kelpaa kestitä vieraita. Juhlasalit sopivat helposti myös perheen arjenviettopaikoiksi. Yhteen saleista on muurattu uudelleen kaunis 1800-luvun kaakeliuuni. Näiden lisäksi kartanossa on luonnollisesti herrainhuone, jossa voi käydä neuvottelut ja nauttia yömyssyn. Ylläkerrassa on neljä tilavaa makuuhuonetta, leikkihuone, suuri aulatila ja tilava vintti.

Talon pihapiiri on suojainen ja sitä kehystävät kauniit puut. Upeasti laitettu aurinkoinen piha tarjoaa lapsille tilaa leikkiä ja edustaa kooltaan lapsiperheiden unelmaa. Pihapiirissä on vuonna 2008 remontoitu talousrakennus, jossa on tyylikäs sauna, pesuhuone ja takkatupa.

JÄRJESTÄMME JOUSTAVASTI YKSITYISNÄYTTÖJÄ - SOITA 040 174 3010

--------------------------
Tuukka Hakkarainen
Myyntipäällikkö LKV

Huoneistoketju LKV
tuukka.hakkarainen@huoneistoketju.fi
www.huoneistoketju.fi

Haluatko myydä oman asuntosi ennen uuden ostamista?
Soita ja pyydä minut ilmaiselle arviokäynnille!

Esittelytiedot

Lähipäivinä ei yleisesittelyjä.
Pyydä yksityisesittely!

Kohteen ominaisuus- ja lisätietolista

Perustiedot

Sijainti Päämajankuja 1, Akaa, 37830
Tyyppi Omakotitalo
Omistusmuoto Omistusasunto
Velaton hinta 495000.00 €
Myyntihinta 495000.00 €
Vapautuminen Vapautuminen sopimuksen mukaan
Rakennusvuosi 1872
Huoneiden kuvaus 9h+k+oh+khh+wc:t sekä ullakko
Pinta-ala 432.00 m²
Kokonaispinta-ala 432.00 m²
Yleiskunto Hyvä
Kerros 2
Energialuokka Ei lain edellyttämää energiatodistusta

Tontti ja kaavoitus

Tontin pinta-ala 6528.00 m²
Kaavoitus Asemakaava
Lisätietoja kaavoituksesta Akaan kaupunki

Materiaalit, varusteet ja lämmitys

Rakennusmateriaalit Hirsi puu
Kattotyyppi Harjakatto/ peltikate
Lämmitysjärjestelmä Maalämpö / puu / vesikeskuslämmitys
Lisätietoja Rakennusmateriaali: Maanvarainen luonnonkivisokkeli puurakenteinen altatuulettuva rossipohjarakenne. 1. asuinkerros on hirsirunkoinen. 2. asuinkerros on puurunkoinen. Julkisivuna on maalattu lautaverhous.

Taloyhtiö

Tehdyt remontit - salaojitus on tehty rakennuksen pitkille sivuille ja sisääntulopihan puolen päätyihin 2002. - Länsipäädyssä julkisivukorjauksia 2002 - Lisälämmöneristeitä lisätty lattioiden korjauksen yhteydessä ( keittiö, työhuone, vessat ja väliaula) 2002-2006 - Vesikatto on huoltopinnoitettu 2003 - Talousrakennuksen putkistot on uusittu 2004 - Lämminvesivaraaja uusittu 2006 - Maalämpö 2006 - Pesutilat ja wc:t remontoitu 2007 - Itäpäädyn putkistot uusittu 2006 - Kaikki vesikalusteet uusittu 2007- Asennettu sähkön lisäkeskus 2007 - Puulämmityskattila maalämmön rinnalle - Ulkorakennuksen saunaosaston täydellinen peruskorjaus 2008 - Eteläpuolen ikkunoiden täydellinen kunnostus 2010 - katon hiekkapuhallus ja maalaus 2010 - Pihan kunnostus, lampi sekä lasten leikkipaikka 2010 - Muurattu "uusi" kaakeliuuni (1800-luvun puolivälistä) vuonna 2013 tehdyistä kunnostustöistä ja remonteista on erillinen liite

Keittiö

Kuvaus Keittiö remontoitu 2004. Keittiössä varaava takka. Lattiamateriaali: lauta. Seinämateriaali: tapetti. Työtasot: kivi. Varusteet: astianpesukone, liesituuletin. Liesi: keraaminen. Jääkaappi ja pakastin: jääkaappi/pakastin.

Pesutilat

Kuvaus Päärakennuksen pesuhuoneessa: Laatta lattia ja seinät kaakeloitu. Talousrakennuksessa oleva pesuhuone on remontoitu täysin 2008. Talousrakennuksessa myös erillinen wc. Piharakennuksessa sauna jossa puukiuas.
Oma sauna Kyllä